Nyhedsbrev januar 2011

Lidt nyt...

Kære foældre.                                              Januar    2011

 

Så er det vist på tide, I får et lille nyhedsbrev fra børnehaven. Vi har efter en dejlig december taget fat på et nyt år. Det er startet stille og roligt ud med 2 nye drenge og en hverdag hvor alle børnene mest af alt har nydt at lege og lege.

Som I nok har opdaget er Per i gang med et hule-projekt, og I skulle prøve at kigge ind i en af dem, det dufter dejligt.

Derudover er vi begyndt at snakke lidt om de 4 elementer, luft, ild, vand og jord. Vi vil prøve at arbejde ud fra disse de næste 14 dage, så der kan blive en form for fernisering til forældrekaffe den 11. februar.

Ellers kan vi berette om en harmonisk børnegruppe, som er i trivsel, glade, nysgerrige og fulde af energi.

Som alle nok ved, starter vores 5 krabbepiger allerede i ”tidlig sfo” fra den 1. april. Det kommer til at betyde en del for personalegruppen. Heldigvis har alle været utrolige fleksible, og det er lykkes, at få en vagtplan til at gå op, på trods af, at alle går nogle timer ned i tid. I vil derfor opleve nogle ændringer ifht. personalets mødetider allerede fra den 1. februar. Set fra den lyse side kommer der nye børn ind løbende, og vi kan få alle op i tid igen fra efteråret.

Da vores ”store piger” skal ind på skolens matrikel fra 1. april, har vi valgt at Leg og Læring kun bliver et par enkelte gange. De mødes en mandag i køkkenet og en mandag på tur eller ved bålet.

Til jer, som har udfyldt en børnemiljøvurdering, har vi nu gennemgået besvarelserne. Vi har valgt at tage hånd om 3 områder: flere hyggekroge, rene toiletter og skæld-ud. Vores handleplaner for disse områder er, at vi forsøger at indrette børnehavens rum lidt anderledes, samt at morgenvagten rengør toiletterne inden de tager hjem. Ifht. skæld-ud snakker vi med børnene, om hvad de synes skæld ud er og vi mærker efter, som voksne, om vi rent faktisk skælder for meget ud, og om vi kan forebygge noget mere på dette område. Der vil komme et nyt spørgeskema engang i foråret, så må vi se om der er sket nogle fremskridt….

I børnehaven har vi pr. 1. feb. 5 krabbepiger, 9 krabbeaspiranter og 8 i vores ”mini-klub.” De børn som er i mini-klubben, kommer ikke altid med på de ture vi tager på. De skal nok nå det, og vi synes at de har en stor glæde af at være ”alene” hjemme i børnehaven.

Vi vil igen her i det nye år få besøg af dagplejerne. Det er de kommunale i området og Pia som er privat, der vil komme på besøg jævnligt. Vi synes det er rigtigt hyggeligt og det gør også, at de børn som skal gå her i vores børnehave, er lidt kendte for os og vi for dem. Så vore døre står naturligvis åbne.

Så vil jeg minde jer om I skal huske at aflevere vinterferiesedlen.

I skal sætte kryds i kalenderen onsdag den 16. marts kl. 19.30. Her afholder børnehaven vores årlige generalforsamling.

Ang. praktikanter så er Mie blevet forlænget indtil sommer, og Ditte som tidligere har været her, starter på tirsdag i en 3 måneders praktik.

Ellers kan jeg berette om en energisk personalegruppe, med en masse ideer, glæde for at komme i børnehave hver dag og en god portion godt humør.

 

Med venlig hilsen

 

Personalet.