Nyhedsbrev 2015

Overskrift

Nyhedsbrev november 2015.

I skrivende stund er det sørme blevet efterår… Vi har ellers nydt det milde vejr, men vidste jo godt det på et tidspunkt ville vende.

Jeg vil med dette nyhedsbrev skrive lidt om hvad vores 4 grupper går og laver, lidt om december måned, vores legeplads og personale situationen.

Her i november måned har vi nydt det skønne vejr. Vi har besøgt Birte og Hans, været på biblioteket, på skovtur, besøgt kostald og været i teater. Vi har også gang i ”hemmeligheder” og skal have lavet kalenderlys. Det er også nu, vi har forældresamtaler med Muslinger og Krabber.

Vi bruger morgentimerne på at lege med modellervoks, gynge i hængekøjen, lege med udklædning, se på computer, læse i bøger, lege med Lego, spille spil, klippe, tegne, tumle i puderum osv.

Alle er så ude om formiddagen fra kl ca. 9.00 og indtil sen eftermiddag.

Uden for sker der også mange ting. Der bliver hamret, savet, tændt bål, flyttet rundt på og med alle mulige ting, gravet, kørt, gynget, svævet, spille bold, gået ture, leget på skolen legeplads, lavet perler, tegnet, malet, spist, sunget, fortalt historier osv. Alt dette og mere til, foregår med nærværende og omsorgsfulde voksne, som alle godt kan lide at være sammen med jeres børn.

I løbet af en almindelig dag skal vi også huske vigtigheden i at drage omsorgen og nærværet med ind i de helt basale ting. Dette er vådt tøj, børn som skal puttes og vækkes igen, spisesituationerne, bleer som skal skiftes, børn som savner mor og far eller som lige trænger til ekstra omsorg og et kram.

I december måned (faktisk allerede fra i dag 16/11) starter vi ud med at spise indenfor alle sammen. Vi skal hygge, synge, høre historier, bage, lege, klippe/klistre og pynte vores børnehus op.

Muslinger og Krabber har drillenisser, som skal med hjem.

I forhold til vores legeplads, er vi rigtig godt på vej. Det lysner forude – og bliver bare super godt! Tænker der nok lige kommer en ”frivillig” arbejdsdag/lørdag mere, så de sidste brædder lige kan blive skruet fast.

Omkring personalet er vi jo den ”faste” flok og nogle vikarer.

Kirsten er ansat i 28 timer om ugen, Tobias er her fast i 8 timer om ugen. Så har vi Frederik, som er vores løse vikar. Skolen stod og manglede en afløser i sfo´en, så Frederik er nu hos dem om eftermiddagen. Vi blev kontaktet af Lotte (Kirstens veninde) som havde lyst til at være vikar – så hun er nu vores løse vikar. Derudover har vi Betina, som nu holder pause fra Jesperhus, som vi kan ringe til. Da Kirsten skal at og rejse i 3 måneder fra jul, træder Betina ind i hendes stilling i januar, februar og marts måned.

 

Der er forældre kaffe den 10/12 fra kl. 14.30.

Den 3/3 2016 er der foredrag i børnehuset om børn og deres seksualitet. Foredragsholderen hedder Anna Louise Stevnhøj.

 

Det var lige en lille opdatering fra børnehuset. J