Årsbertning 2017

Årsberetning 2017.

 

Så blev det min tur til at levere min årsberetning. Det er min den 9. af slagsen, som tiden dog går... Lige nu er vi 48 børn (12 bobler og 36 børnehavebørn) og 12 ansatte. Fra 1/4 er vi 34. Ift. min uddannelse, går det jo så vældig. Jeg er i gang med mit første valg modul, og hapser nu nok et mere her hen over foråret.

Bobler er flyttet ind i Blæksprutten/Krabbehulen og det fungerer super fint. Søstjerner og Store Bobler kommer til at være en del sammen, og skal spise i samme rum. I har alle fået udleveret en seddel over gruppe fordelingen pr. 1/4.

Nå men jeg skal jo vende blikket mod året, som er gået, nemlig 2016. Vi har igen været mange børn og voksne i huset. Det klager vi bestemt ikke over, vi tager det som et kompliment, og er stolte over den store tilslutning, og den tillid, som bliver givet os!

Vi har bygget legeplads i 2016, og det fortsætter også ind i 2017. Det er dog knap så uoverskueligt nu. Tak til alle jer, som har givet en hjælpende hånd, det sætter vi stor pris på.

Året gang i børnehuset omhandler en masse udeliv, ture ud af huset, forældre samtaler, møder, kreativitet, bagning, cykeldage, fødselsdage, sommertema, bedsteforældredag, jul, påske, fastelavn, der bliver gravet huller, løbet, gynget, lavet diverse mudderkager, konflikter bliver løst, nærværende og omsorgsfulde voksne skaber en tryghed, så børnene kan udfolde sig frit og få afprøvet livet på godt og ondt. Deres nysgerrighed, fantasi og sprog stimuleres bedst muligt og så bliver der sunget og fortalt historier i alle afskygninger. Dette er jo ikke bare børnehave børnene, som oplever dette, vores kære Boble gruppe oplever det samme bare på deres niveau. Det er jo hele fordelen og det rigtig gode, ved vores beslutning om at starte op for 4 år siden. Hele husets kultur og overgangen bliver så meget lettere og gnidningsfrit, når vi alle er under samme tag. De har det bare som blomme i et æg, de kære små.

Vi er begyndt at have pædagogstuderende i Ørding børnehus. Det er en fornøjelse at følge med på side linjen – I klarer det bare så fint! Så har vi været heldige at få Lise ind i praktik, hun er primært i køkkenet men hjælper også til hos Boblerne ved middagstid.

Marts: Foredrag ” må vi lege doktor? ” Det endte ud i en fin artikel i Politikken.

Juni: Sommertema – Afslutning og fremvisning af et gennemgående tema.

August: Bedsteforældredag – Den bedste dag på året!

September: Sensommerfest – en skøn aften, som vi har valgt at lave til en tradition.

Oktober: Forældremøde – En stolt chef!! Her er der altid kage med creme fraise eller flødeskum. He he…

Vi skal tage afsked med 15 krabber i år.  Vi skal desværre sige farvel til Betina, Linda og Peter. Linda og Peter bliver i huset som vikar. De stopper her den 1/4.

Så til alle jer, som skal have tak:

Tak skal lyde først og fremmest lyde til personalet. I er helt fantastiske. Det har igen i år været en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer. Vi har haft det sjovt og vi været seriøse. I 2016 har vi arbejdet med dannelsesbegrebet som teori. Børn skal fyldes på og udvikles, og det er vores overbevisning at, dannelsen af det hele menneske sker gennem trivsel, leg, relationer og nærværende voksne. Så vores vision er fortsat at bevare det gode barneliv og danne duelige verdensborgere. Den praktiske del var om sanglege. Som afslutning af disse 2 indsatsområder, hænger der en planche over de samlede hovedpunkter fra teori delen, sådan som vi tænker og bruger det i vores hverdag. Vores sommertema var om sanglege, kan med smil på læben, huske en kæmpe blandet flok danse rundt på boldbanen! Som altid en skøn eftermiddag i juni. Vores indsatsområder i 2017 omhandler Hjernesmarte børn og pædagogik. Den praktiske del er ”splat” med maling på alle mulige måder…

I 2016 havde vi tilsyn (bilag 1). Det Helle lægger mærke til, vores gode humør, det gode børneliv og huset er fyldt med nærværende og omsorgsfulde voksne. Det er ingen hemmelighed, jeg er utrolig stolt over, at vi repræsentere disse værdier, og det skal I selvfølgelig have stor tak for.

En stor tak skal også lyde til Lone, som laver det mest fantasiske mad til os hver dag, og tak til Else Marie, som holder vores hus pæn og ren.

Tak til vores vikarer, som er så ansvarsfulde, at vi med god samvittighed kan holde ferie og afholde vores afspadsering.

Jeg vil også takke bestyrelsen for deres arbejde i vores børnehus. Vi holder ikke så ofte møder, og det tager jeg som en tillidserklæring. I er dog en stor hjælp når kvartals balance skal gennemgås, når arbejdsdage skal planlægges og når vi skal have gang i et eller lidt større projekt. Vi har i år bygget meget på legepladsen, fået sat dør i Krabberummet og lavet brandvæg og fået isoleret på loftet. Der er også kommet nye besparende pærer i hele huset. Her i 2017 påtænker vi lidt mindre projekter som nyt stakit, brændeskur, evt. loft i de 2 sidste rum og noget indendørs maler projekt. Der kommer heldigvis 4 arbejdsdage i løbet af året:)

Her skal også lyde en tak til Friskolen, som vi jo låner gymnastiksal af, er til morgensang hos hver fredag, og som vi har jævnlig kontakt.

Der skal selvfølgelig også lyde en stor tak til jer forældre. I er jo utrolig vigtige for os. Både til at fortælle den gode historie, hjælpe til ved arbejdsdage og via vores daglige kontakt, samarbejde, tillid og åbenhed.

 

Det var hvad jeg havde bestemt denne årsberetning skulle omhandle. Håber jeg har trukket det mest væsentlige frem og at jeg ikke har glemt noget eller nogle...

 

Mvh. Tanja Haugstrup. – 28/3 2017.