Overskrift

Årsberetning 2015.

 

Så blev det min tur til at levere min årsberetning. Det er min den 7. af slagsen, som tiden dog går... Tænker jeg har det så godt her i huset, at jeg bliver en masse år endnu, ja hvis altså I vil have mig. Jeg har dog søgt en personlig og faglig udvikling, ved at begynde på diplom uddannelse i Ledelse. Det er virkelig spændende og svært, men rigtig godt for mig, er jeg sikker på.

 

Nå men jeg skal jo vende blikket mod året, som er gået, nemlig 2014. Det er det år, hvor vi har haft allerflest børn – nemlig 52. Det har betydet en masse ansatte og 4 store grupper af børn, hvor så personalet har været delt op på grupperne. Vi skulle alle lige vende os til det blev så opdelt, men alle her i huset er så selvkørende, at det på ingen måde har været et problem.

 

Vi har fået bygget til i 2014. Et stort projekt, men sikke en opbakning og hjælp fra alle. Det var en god periode, med masse af glæde og gåpåmod og hårdt arbejdende folk. Der skal her i aften lyde en stor og varm tak for jeres engagement og hjælp. Det hele sluttede af med børnehavens 20 års fødselsdag og indvielse af vores tilbygning. Den kommer til at hedde Blæksprutten, da det er meningen det både skal være musikrum, massagerum, legestue-rum, motorik rum osv. Vi skal nu have gang i beplantning af diverse stauder mm Vi fik et gavekort til indvielsen og et af Krabberne i fredag, så nu skal der handles grønt ;-)

 

Året gang i børnehuset omhandler en masse udeliv, ture ud af huset, forældre samtaler, møder, kreativitet, bagning, cykeldage, fødselsdage, sommertema, bedsteforældredag, jul, påske, fastelavn, der bliver gravet huller, løbet, gynget, lavet diverse mudderkager, konflikter bliver løst, nærværende og omsorgsfulde voksne skaber en tryghed, så børnene kan udfolde sig frit og få afprøvet livet på godt og ondt. Deres nysgerrighed, fantasi og sprog stimuleres bedst muligt også bliver der sunget og fortalt historier i alle afskygninger. Dette er jo ikke bare børnehave børnene, som oplever dette, vores kære Boble gruppe oplever det samme bare på deres niveau. Det er jo hele fordelen og det rigtig gode, ved vores beslutning om at starte op for 2 år siden. Hele huset kultur og overgangen bliver så lettere at få integreret, når vi alle er under samme tag. De har det bare som blomme i et æg, de kære små. Birgit har været på baby massage kursus, og vi voksne kan nu godt blive noget misunderlig.. For at se hvordan de nyder øjeblikket er helt fantastik og noget helt specielt.

 

Vi sagde farvel til 13 krabber i fredags. Det var en dejlig og rørende eftermiddag. I ønskes alle god vind fremover... Vi skal desværre også sige farvel til et par stykker af de faste folk i huset. Betina stopper i morgen. Tak for din måde at være på, du er en dejlig kvinde, at have i huset. Vi skal også sige farvel til Inger Marie. Heldigvis kommer hun hver dag, da Asta bliver, så det er vi glade for. Hun vil være vikar hos os, til hun går af på barsel. Vi håber på der kommer en masse børn, så vi igen kan ansatte hende. Anne og Tobias stopper også som faste i huset, de vil dog begge rigtig gerne ringes til, vi mangler en vikar – skønt! Anja stopper faktisk også via hendes kontrakt, det heldige er bare, at vi jo har Mie, som skal på barsel, og den tjans vil Anja tage. Så hun bliver hos os et år mere, dejligt!

 

Så til alle jer, som skal have tak:

Tak skal lyde først og fremmest lyde til personalet. I er helt fantastiske. Det har igen i år været en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer. Vi var til et dejligt bryllup hos IM og Colm, set noget håndbold og været til koncert. Vi har også været seriøse og gennemgået vores læreplaner og sammen fået gjort vores tilsynsrapport klar. Vi har lavet handlingsplan for BMVén og afsluttet vores 2 indsatsområder. Vi arbejder nu med 2 nye indsatsområder og det er sang, musik, historier og rim og remser og en mere teoretisk vinkel på vores rolle i dagens samfund ift. Opdragelse og dannelse. Når vi har tilsyn er noget af det Hellelægger mærke til, vores gode humør, det gode børneliv og huset er fyldt med nærværende og omsorgsfulde voksne. Det er ingen hemmelighed, jeg er utrolig stolt over at vi repræsentere disse værdier, og det skal I selvfølgelig have stor tak for. En stor tak skal også lyde til Lone, som laver det mest fantasiske mad til os hver dag, og tak til Else Marie, som holder vores hus pæn og ren.

Tak til vores vikarer, som er så ansvarsfulde, at vi med god samvittighed kan holde ferie og afholde vores afspadsering.

Jeg vil også takke bestyrelsen for deres arbejde i vores børnehus. Vi holder ikke så ofte møder som før i tiden, og det tager jeg som en tillidserklæring. I er dog en stor hjælp når kvartals balance skal gennemgås, når arbejdsdage skal planlægges og når vi skal have gang i et eller lidt større projekt, som i år, hvor det sidste af legepladsen skal laves om.

Her skal også lyde en tak til Friskolen, som vi jo låner gymnastiksal af, er til morgensang hos hver fredag, og som vi jo har kontakt med hver dag på en eller anden måde. En personlig tak skal lyde til Hanne, det er skønt vi har et så åbent forhold, og at vi kan drøfte alt. Det er skønt, at have en at spare med, så tak.

Der skal selvfølgelig også lyde en stor tak til jer forældre. I er jo utrolig vigtige for os. Både til at fortælle den gode historie, hjælpe til ved arbejdsdage og vores daglige kontakt, samarbejde, tillid og åbenhed.

 

Det var hvad jeg havde bestemt denne årsberetning skulle omhandle. Håber jeg har trukket det mest væsentlige frem og at jeg ikke har glemt noget eller nogle...

 

Mvh. Tanja Haugstrup.